Dimarts, 26 de setembre de 2023         Tamany de lletra :  Lletra gran  . . .  Lletra menuda
Olocau.ORG utilitza galetes amb finalitat tècnica, per afavorir la millora de l'experiència del usuari.
En navegar per Olocau.ORG acceptes l'ús de galetes. Més informació

Font de la Penya

Línea
La font de la penya o font de la salut es la mes important d'Olocau. De fet fins que no es va instal·lar l'aigua potable, aquesta va ser la principal font d'abastiment d'aigua pels Olocauïns. Esta dedicada a la Mare de Déu de la Salut de Xirivella.

En 1867 l'aigua d'esta font va ser canalitzada fins la plaça Major. Mes tart, la font de la plaça va ser connectada a la xarxa pública d'aigua potable, on esta connectada actualment.
La font de la penya va ser reconstruïda i oberta de nou al servici públic el dia 7 d'octubre de l'any 1952, coincidint amb la festa de coronació de la santisima Verge del Rosari patrona titular de la vila d'Olocau
També va ser coneguda com la Font del Xiprer, per un exemplar d'aquesta especie, el tronc del qual encara el podem trobar formant part de la teulada dels trulls de la casa de la senyoria d'Olocau. Però actualment tot el mon la coneix com "Font de la penya o font de la salut".

L'any 2004 amb l'entrada en vigor de noves normatives europes, que fixaven el nivell màxim d'arsènic en 10 micrograms/litre (fins eixe moment s'admetia fins 50 micrograms/litres) fet que va provocar que durant llargs períodes de temps esta font passara a ser considerada "No Apta pel Consum humà" degut al seus alts nivells d'arsènic.
A principi del 2008 el nou govern municipal del PP i EUPV va procedir a una nova restauració parcial del seu entorn, molt deteriorat durant els últims anys del PSPV-PSOE a Olocau.

Per anar a la font o podrem fer caminant o amb bicicleta (ja que ara, esta permés el pas amb vehicles sense motor) .


Si anem de nit i tenim "la sort" que les faroles no funcionen podrem gaudir d'una visió impressionant de l'univers.


Com sol passar on hi ha aigua, hi ha vida.


Olocau.ORG
.: Banda de música :.
.: Cultius :.
.: Descarrega  :.
.: Empreses :.
.: Esports :.
.: Guia de carrers :.
.: Himne d'Olocau :.
.: Història d'Olocau :.
.: La Senyoria, una casa d'exposicions :.
.: L'església :.
.: Localització :.
.: Monuments i fonts :.
.: Notícies d'Olocau :.
.: Paisatges :.
.: Telèfons d'interes :.

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'mysql51-34.pro' (1) in /home/andilla/olocau.org/inc/meteo2015/T4.inc on line 2
Error en la conexión amb la bd
Bústia de correu eletrónic | Olocau.ORG © 2000-2023 | Avis